Första sidan
Prenumerera
Annonsera
Kundservice
Ta kontakt
e.ostnyland.fi
Kortet.fi
Jobba hos oss
Nyheter
Opinion
Kultur
Livsstil
Sport
Brott & Olyckor
Läsarmaterial
Goda nyheter
Nyheter
Opinion
Kultur
Livsstil
Sport
Brott & Olyckor
Läsarmaterial
Goda nyheter
Nyheter
Boende
Familj
Hälsa
Hobby
Fler val
Affärer
Afrika
Alkohol och narkotika
Antarktis
Arbete
Arbetslöshet
Arktis
Asien
Banker
Barn
Båtliv
Befolkningen
Börsen
Bostäder
Brandkår
Brott & Olyckor
Buss
Byggverksamhet
Centern
Dagvård
Danmark
De gröna
Ekonomi
Energi
Estland
EU
Europa
Europeiska centralbanken
Export
Familj
Färja
Finansiellt
Finland
Finlandssvenskar
Fiske
Flygtrafik
Fonder och stiftelser
Förenta Nationerna
Företag
Försvaret
Frankrike
Fredsbevarande
Globalisering
Grundskolor
Gymnasier
Hälsa
Handel
Helsingfors
Historia
Högskolor
Immigration
Industri
Informationsteknologi
Island
Jakt
Jämlikhet
Järnväg
Kärnkraft
KD
Kina
Kommunalt
Konflikter
Krig
Kultur
Kuriosa
Lag och ordning
Lån och räntor
Landsbygden
Lantbruk
Livsmedel
Löner och förmåner
Massmedier
Metro
Miljö
Minoriteter
Missbruk
Nato
Natur
Naturtillgångar
Nordamerika
Norden
Norge
Oceanien
Pendlare
Pensioner
Polis
Politik
Priser
Privatekonomi
Räddningsväsendet
Religion
Restauranger
Rymden
Ryssland
Samlingspartiet
Sannfinländarna
SDP
Seniorer
Sexualitet
SFP
Sjöbevakningen
Sjöfart
Sjukvård
Skärgården
Skatter
Skogsbruk
Skolor
Sociala medier
Språk
Städer
Storbritannien
Strejker
Svenskfinland
Sverige
Sydamerika
Taxi
Teknologi
Terrorism
Trafik och vägar
Turism
Tyskland
Ungdom
Uppfinningar
USA
Utbildning
Utnämningar
Väder
Val
Vänsterförbundet
Världen
Världshaven
Varumärken
Vetenskap
Vindkraft
Yrkesutbildning
Felmeddelande
User error
: Failed to connect to memcache server:
localhost:11211
in
dmemcache_object()
(line
415
of
/srv/gamla-sites/docroot/sites/all/modules/memcache/dmemcache.inc
).
Mat & dryck
29.1.2016 13.41
29.1.2016
Lokalproducerad tårta ny för i år
Borgåbakade Runebergstårtor serveras i skolor, daghem och åldringsboenden i samband med lunchen på fredag.
22.1.2016 06.35
22.1.2016
Flyktingfamiljer vill ha lugn i Orimattila
Några familjer som bor vid flyktingboendet Poppel nappar på möjligheten att flytta till Orimattila.
21.1.2016 14.55
21.1.2016
Hemlagat är mest hälsosamt
Mellanmålsstänger, kex, nötter, russin eller kanske en hemlagad rågbrödssmörgås – dagens mellanmåls- och snackskultur är intressant på många sätt. Finns det något som är både gott och nyttigt?
18.1.2016 17.00
18.1.2016
Syrsor tar steget mot tallriken
För ett par miljarder människor är insekter vardagsmat. I Finland räknas insekter ännu inte som livsmedel, men enligt insektsentusiasterna är det bara en tidsfråga innan produkter gjorda på syrsor och...
5.1.2016 09.47
5.1.2016
Sniglar blev kött
Riku och Johanna Stenros köpte för en tid sedan restaurangverksamheten i det hus på Mellangatan där snigelrestaurangen Timbaali och senare Café Klockan har verkat.
30.12.2015 13.09
30.12.2015
Sibboformgivare samarbetade med kock
Till de mer udda arbeten som skulptören och formgivaren Pekka Paikkari gjort hör samarbetet med stjärnkocken Matti Jämsen.
29.12.2015 08.51
29.12.2015
Ingen böna den andra lik
En böna smakar plommon, en annan har en arom av trä.
24.12.2015 14.07
24.12.2015
Testa dig själv – vad vet du om julmaten?
Dopp i ischokladen, pepparhundar och lutsill. Gör vår frågesport för att ha koll på julmaten.
27.11.2015 09.06
27.11.2015
Reko-ringen växer så det knakar
Den östnyländska ringen är nummer 99 i landet, och knappast den sista.
25.11.2015 10.08
25.11.2015
Kunderna gillar uteserveringarna
Kaféägarna är rädda att förlora kunder om reglerna för uteserveringarna skärps.
24.11.2015 11.05
24.11.2015
Nordenfest med estlandssvensk jul
I lördags fick Sibboborna chansen att uppleva estlandssvensk julmat.
21.11.2015 16.33
21.11.2015
Det etniska kökets stora dag
Studerande vid Haaga-Helia i Borgå mättade besökarnas magar med exotiska rätter.
20.11.2015 09.52
20.11.2015
Video: Se tv-bagaren Anders baka bakelsen
Sockerbagaren Anders Wikström, känd från tv-programmet Koko Suomi leipoo, bakar HBL-läsarnas Svenska dagen-bakelse.
17.11.2015 12.18
17.11.2015
Två Borgårestauranger på topplista
Två Borgårestauranger finns med på top-30-listan över Finlands bästa restauranger.
30.10.2015 13.01
30.10.2015
Varje kopp kaffe ska vara en upplevelse
Kaffet skvätter ut på bordet ur provsmakningskopparna och med ett ljudligt sörplande suger Panu Reinikainen i sig drycken.
26.10.2015 14.31
26.10.2015
Åk på matresa med Borgå folkakademi
Fjolårets internationella matresor i Borgå folkakademis regi blev en succé. I år arrangeras två elle...
14.10.2015 16.29
14.10.2015
Träffdags för Reko-ringarna
I höst har östra Nyland fått sina första Reko-ringar.
19.9.2015 07.05
19.9.2015
Öltrenden mattas inte av
Den växande mängden småbryggerier och hobbybryggare skvallrar om hur trendigt öl är just nu.
27.1.2016 07.49
27.1.2016
Blogg: Mat som farmor Saga gjorde den
Fastlagsbullar och Runebergstårtor, den bästa bullsäsongen är på kommande!
26.8.2015 09.54
26.8.2015
En pizza smakar alltid
När en pizzeria stänger dyker en ny upp. Ibland byter pizzeriorna namn fastän de till synes är samma som förut.
10.8.2015 10.48
10.8.2015
Äpplen kan föras till avfallsstationerna
Äppeltider. har man för mycket av den varan kan man föra dem till Domargård.
28.7.2015 08.38
28.7.2015
Bäst före är ett datum att tänja på
Varje finländare slänger nästan tjugofem kilo ätbar mat årligen, något som kunde rådas bot på med enkla medel, menar Thérèse Meriheinä.
22.7.2015 09.20
22.7.2015
Kräftorna återvänder inte i en hast
Keijo Thesslund har under sina år vid Veckjärviträsket sett stora variationer i kräftstammen. Han ha...
22.7.2015 08.45
22.7.2015
Kräftkoket fick upp ångan
Salt, socker och dill utgör basreceptet när Jan Ekholm kokar sina kräftor. Säsongen inleddes i går.
16.7.2015 12.33
16.7.2015
Skål på irländskt vis
Borgå har fått en ny irländsk pub. Det blev fullt hus på lördagskvällen när över tvåhundra personer...
8.7.2015 16.16
8.7.2015
Fem bröder bakom nyaste pizzerian
Konceptet är extra kryddiga såser och generösa öppettider.
8.7.2015 08.40
8.7.2015
Talande automat gör vardagen lättare
Erna Still i Pernå var en dem som deltog i Lovisa stads försök med matautomaten Menumat för några år...
8.6.2015 14.23
8.6.2015
Snabbt och enkelt – också på sommaren!
På sommaren vill vi kanske inte tänka så mycket på vardagsmat. Men sanningen är förstås att vi måste äta varje dag, också på sommaren, och oftast är det någon som måste laga den mat vi äter.
16.4.2015 07.27
16.4.2015
Unga gillar att baka och laga mat
Huslig ekonomi är ett omtyckt skolämne som många väljer frivilligt. Efter högstadiets enda obligator...
9.4.2015 07.30
9.4.2015
Nattugglor vill ha kvällsöppet
Kaffe, bullar och morotskaka. Efter fyra månader i Borgå börjar spanska Xabi Arteaga Arza vara expert på finsk kafékultur.
6.4.2015 10.06
6.4.2015
Hemligheten bakom de långa äggen
Hemligheten kallas Long Egg, ett 19 centimeter långt och jämntjockt ägg med 4 centimeters diameter.
3.4.2015 17.38
3.4.2015
Skummande påsköl anno 2015
Påsken är efter julen den högtid som mest lockar bryggmästare världen runt att brygga något utöver det vanliga.
3.4.2015 10.56
3.4.2015
"Ett krångligare sätt att koka ägg"
Vill du vara extra trendig i påsk? Skippa de enkla och klassiska sätten att tillaga dina ägg – och k...
30.3.2015 16.18
30.3.2015
Avföringsbakterier i Pernåvatten
Avföringsbakterier i Pernåvattnet, Vattnet ska fortsättningsvis kokas.
2.3.2015 16.03
2.3.2015
Här byggs superhamburgaren
I dag slogs ett nytt rekord. Världens högsta hamburgare såg dagens ljus. Den blev 4,90 meter hög.
21.2.2015 10.04
21.2.2015
Oasen som ger byn gemenskap
Tjänster som försvinner på landsbygden lämnar efter sig ett tomrum. Ett sådant tomrum har bageriet o...
20.11.2014 16.08
20.11.2014
Hederligt roligt kockande lockar
SIBBO. Den annorlunda kokboken tycks fylla ett tomrum, för fotografen Caj Bremers nya bok väcker sto...
23.9.2014 10.19
23.9.2014
Från Sibbojorden till stjärnrestaurangen
SIBBO. När Johanna Hartwall-Söderlund var med och startade restaurangen Chef & Sommelier för fem...
23.6.2014 09.44
23.6.2014
Kvarnen andas mjöl och kraft
LOVISA. Serie: På nära håll finns fina mål för en dagstripp. Vi tipsar om några för en sommarutfärd....
2.4.2014 08.06
2.4.2014
Mattävling öppnade dörrar
BORGÅ. Läcker mat behöver inte kosta skjortan. Det påpekar Lotten Lindeborg-Suhonen, vars liv föränd...
5.1.2016 18.43
5.1.2016
Jacobs korta liv gjorde skillnad
Lokalt
Jacobs liv var inte meningslöst utan bidrog till två viktiga förändringar för prematurer och deras föräldrar.
Helén Kurri
27.1.2016 07.49
27.1.2016
Blogg: Mat som farmor Saga gjorde den
Lokalt
Fastlagsbullar och Runebergstårtor, den bästa bullsäsongen är på kommande!
Micaela Röman
11.12.2015 11.49
11.12.2015
BLOGG: Bakom rubrikerna
Lokalt
Det som landar i tidningen är sällan hela sanningen.
15.1.2016 16.04
15.1.2016
De filmade
sekunderna av under
Kultur
För filmaren och dykaren Teemu Liakka gällde det att vara på rätt plats i rätt tid – precis som med alla unika tagningar i naturfilmen Sagan om sjön.
Petra Lind
26.11.2015 15.04
26.11.2015
Han ger barnen verktyg via teatern
Kultur
Borgåbon Pentti Kinosmaa har under de senaste tio åren profilerat sig som en hängiven aktör inom teater och drama, med ständig fokus på barn och unga.
Petra Lind
8.12.2015 15.20
8.12.2015
Irina Björklund lever i stunden
Kultur
Le moment – On hetki heter sångaren, låtskrivaren och skådespelaren Irina Björklunds jultida kyrkokonsert. Så är hon också den som vill leva i stunden.
Petra Lind
Recept
Östnyland