40-årsjubileum. Pink Floyds Dark Side of the Moon utgavs 1973. Samtliga låtar på albumet och litet till spelas på tributkonserten kommande lördag.

En eloge till Pink Floyd

I oktober för fyra år sedan kunde Borgåpubliken njuta av föreställningen "Abbey Road Live in Concert". Nu är i stort sett samma musiker församlade på Grand i en konsert som nästa lördag i sin helhet presenterar i låtarna i Pink Floyds legendariska album "Dark Side of the Moon".

 Konserten med namnet Darkside of the Moon - a tribute to Pink Floyd blev till för att det liksom för Beatlesalbumet Abbey Roads del nu är 40 år sedan Pink Floyds klassiska album gavs ut.
Skivan har om och om igen lyfts fram som ett av de mest inflytelserika albumen genom tiderna och är fortfarande relevant för musiker världen över, även i Finland.
Förra året föddes en tanke bland proffsmusiker i Vasatrakten om en tributkonsert där skivans tio låtar framförs live i den ordningsföljd de har på albumet. Pink Floyds musik förknippas med visualitet och därför knöt man i ett tidigt skede även video- och filmmakare med i projektet.
Resultatet hörs och ses i den av Nyke producerade konserten. Den består av musiken från albumet i sin helhet men även andra låtar som Pink Floyd gjort kända under sin karriär. Konserterna inleddes i Österbotten, där de redan framförts i Jakobstad och Vasa.
På Grandscenen ställer sig Teemu Aitoaho, Kilju Lindblom, Sami Sillanpää, Stefan Brokvist, Jori Lindell, Kalle Katz, Eero Paalanen, Terhi Parkkamäki, Charlotta Kerbs, och Hippi Hovi.
I produktionen medverkar ljudplaneraren Stefan Backas, ljusplaneraren Backus Backman och video- och filmregissören Andreas Westerberg. Missa inte en oförglömlig upplevelse med låtar från ett av världens mest legendariska album.

Dark Side of the Moon
På Grand lördagen den 9.11. kl. 19.
Pågår c. 3 t 30 min.
Biljetter i förköp på NetTicket och Grand/Luckan.