Sång & elektronisk musik. Omen Sisters ger ut sin debutskiva Combine Combust i Borgå på fredag. På bilden Heidi Kiviharju, Anna Wiksten och Pi Kiviharju, i bakgrunden Mark Nomen. Pressbild.

SoulSisters blev Omen Sisters på skiva

SoulSisters, känd från en lång rad solistuppträdande med bl.a. Borgå Big Band, har bytt namn till Omen Sisters på sin debutskiva i den elektroniska musikens vidsträckta landskap. Skivreleasekonserten hålls på Surf Kök & Bar den fredagen den 1 november.

Combine Combust heter albumet med åtta spår. Pi och Heidi Kiviharju samt Anna Wiksten sjunger. Mark Nomen fyller upp helheten med elektronisk musik. Skivans namn är en kombination av "omen" från Mark Nomens tillnamn och Sisters från SoulSisters.
– Vi är nöjda med att albumet blev av. Processen gjorde oss alla klokare och är en början på en fortsatt ny linje, säger Anna Wiksten som tillsammans med Pi Kiviharju från Borgå hade tid att presentera skivan.
Musiken är en blandning av funk, soul, indie och hiphop med feta baslinjer och beats.
– Flera låtar var i praktiken redan klara, andra föddes under arbetet med skivan, säger Pi Kiviharju, som tonsatt de flesta av låtarna solo eller tillsammans med systern Heidi och P. Louhio.
Systrarna Kiviharju och Wiksten sjunger dels solo, dels i stämmor i varierande kombinationer.
Bärande kraft
Mark Nomen har sedan slutet av 1990-talet varit en bärande kraft inom den finländska elektronmusiken. Mest känd är han för sina projekt Kiwa och Headphonics.
Dessutom har han producerat musik i klubbgenren och gjort remixar för mainstreamartister som Paleface och Redrama. Hans musik finns utgiven på skivbolag i USA, Kanada, Europa och Japan. Att han dessutom råkade ingå i Pi Kiviharjus vänskapskrets blev upptakten till det nya albumet som funnits på idéplanet i ett par år.
Projektunderstöd från Svenska kulturfonden satte sedan bollen i rullning. Skivan är inspelad i Ville Riippas studio i Helsingfors och i Niklas Nylunds studio i Borgå.
Klubbkvällen den 1 november i skivreleasens tecken inleds med en lokal DJ, fortsätter med Omen Sisters och avslutas med Mark Nomens band Kiwa. Det blir nedsläpp cirka kl. 22 och avrundning litet efter midnatt.
Pi Kiviharju  är för tillfället klasslärare i språkbadsskolan vid Albert Edelfeltin koulu. Hon deltar också som domare på evenemanget Isnäs Talent den 9 november.
Anna Wiksten jobbar som sånglärare i Esbo och i finska samskolan i Åggelby medan Heidi Kiviharju är sånglärare i Helsingfors och i Tammerfors.

Skivreleasekonsert
Omen Sisters debutskiva Combine Combust.
Pi & Heidi Kiviharju och Anna Wiksten, sång.
Mark Nomen, elektronisk musik.
Albumet säljs på nätsidan www.omensisters.com och på facebooksidan www.facebook.com/omensisters samt på Luckan/Grand.
Skivrelease den 1.11. på Surf Kök & bar i Borgå, Ågatan 31.