Ludvig har tidningen till hands, i bänken. Den är snabbt framme och han hittar det ställe han klasskamrater diskuterar. Foto: Kristoffer Åberg

Jobbigt men roligt att skriva för tidningen

Efter några intensiva veckor av tidningsarbete är dagstidningsveckan över och arbetet i klass 4C har återgått till det normala.

Ordningen är återställd i klass 4C i Kvarnbackens skola. Hela förra veckan ingick elevernas inlägg i tidningen. Vi på redaktionen har fått många uppskattande kommentarer om att vi släppt in eleverna i tidningen. Men också eleverna har fått respons på sina artiklar.

– När jag var på mina innebandyträningar på kvällen kom en finskspråkig städerska fram till mig och frågade om jag är i 4c. Jag kände henne inte. Nu vet jag hur det är till vara kändis, säger Peik Siitonen som bland annat skrev om sin judohobby.

Också Lukas Strandvik blev igenkänd när han var i slalombacken efter att artikeln publicerats. Det tyckte han kändes okej.
Att elevernas sportartiklar fyllde ett helt uppslag hade många lagt märke till.
– Min gudfar sade att nu har jag läst din artikel så nu vet jag lite mer om slalom. Fast det kändes kanske lite nålit, nu vet alla att jag åker slalom, säger Hugo Marie.
Klasslärare Nina Ollas är den som gjort projektet möjligt. Hennes entusiasm har smittat av sig på eleverna och hon har prutat lite på de andra ämnena under projektets gång för att få tid med artikelskrivandet.
– Jag skulle göra det igen, fast kanske under en lite längre tid, säger hon.