Tuomas Savukoski var åter effektiv och noterades för 4+1 mot Steelers. Foto: Benny Liljendahl

Tors tränare: Vi blickar framåt

LOVISA. Trots förluster i de tre senaste matcherna är Tors lagledning inte orolig. Siktet är fortsättningsvis inställt på playoff och även vidare därifrån.

I lördagens innebandymatch i division ett mellan Tor och ledarlaget Steelers spelade domarduon en avgörande roll. Tor åkte på sju utvisningar och spelade 22 minuter i numerärt underläge medan motståndarna inte behövde sitta av en enda minut.

Också mot SBS Wirmo dagen innan var det bara Tor som fick utvisningar. I tredje perioden dessutom två samtidigt.

- Lite skrattretande börjar det här vara, säger Tors tränare Sebastian Freudenthal. Av någon anledning verkar Tor vara problembarnet i divisionen. För nog är det märkligt att två lag under de senaste 120 matchminuterna spelat helt rent och vi har gjort alla fel.

Matchen mot Steelers hemma i lördags slutade 8-9 och Tor gjorde en fin upphämtning från 3-8 till 7-8. Förlusten mot SBS Wirmo skrevs 6-5.

- Mot Steelers som kan räknas till ett av de bästa lagen hade vi inga problem då vi spelade fem mot fem. Men visst har vi under säsongen gjort en del dykningar och spelat ojämnt. Vi måste komma så långt att vi håller ihop hela matchen, alla sextio minuter.

Freudenthal är ändå inte orolig då det gäller att få en plats i play off. Han säger att tio lag är med och kämpar om platserna bland de åtta bästa.

- Men för oss är det inte det enda saliggörande att komma med till play off. Vi vill vidare därifrån och i slutspelet klarar man sig inte om man spelar ojämnt.

Efter nyåret har Tor haft mellan sexton och arton spelare med på träningarna och Freudenthal hoppas att den trenden fortsätter.

- Nu blickar vi framåt och hoppas kunna ha juniorerna med på träningarna så att vi kan hålla tempot uppe där. Det vi kommer överens om till pappers måste nötas in och sedan även tillämpas i praktiken.

Freudenthal hoppas få med hittills axelskadade Peik Salminen i nästa match, men helt säkert att han spelar 17 januari mot Erä Akatemia hemma är det inte.

Matchprotokoll Tor-Steelers finns här.
Matchprotokoll SBS Wirmo-Tor finns här.