Janne Nukarinen blev tremålsskytt i Brahestad.

Hunters krossade Raahe-Kiekko i Brahestad

Borgålaget Hunters inledde kvalserien till Finlandsserien med en seger på bortaplan med 9-2 (5-0, 2-0, 2-2) mot Raahe-Kiekko.

Gästerna från skaldestaden kände ingen pardon och inledde målgörandet redan i den andra minuten när Antti Kallio gjorde 1-0 till Hunters.
Det andra Borgåmålet kom fem minuter senare och när lagen skrann av isen till den första periodpausen var matchen redan i praktiken avgjord, Hunters ledde med 5-0.
Janne Nukarinen som gjort två mål i inledningsperioden fullbordade sitt hat trick knappa två minuter in i period två, nu mot Mikko Taari som axlade målvaktsansvaret i stället för Tuomas Lohtander som byttes ut efter 18 räddningar och fem insläppta mål.
Ari Ahokas i Huntersmålet hade en ganska lugn första period men fick betydligt hetare om öronen i den andra och särskilt i den tredje perioden när Brahestadsborna satsade allt på offensiven.
På fredag fortsätter Hunters med en hemmamatch mot Kaarinan Kiekko-Pojat och på lördag mot Raahe-Kiekko som är det enda av de tre övriga lagen i zonen som Hunters möter två gånger.