Jukka Loukkola fick två frilägen och utnyttjade båda. Här gör han segermålet. /Mikael Grönroos

Akilles klart för medaljmatcherna

Akilles möter JPS i semifinalen i bandyligan. Det blev klart när Akilles besegrade Botnia i Helsingfors med siffrorna 6-3 (0-2).

Det dröjde ända till början av de andra halvleken innan Akilles fick sit spel att fungera. Utöver ett stolpsskott lyckades Akilles inte prestera några riktigt farliga målchanser iden första halvan av matchen. Borgålagets spel var rätlinjigt, man körde på i mitten och fångades upp av Botnias försvar.
I stället var det hemmalaget som utnyttjade de chanser som gavs och tog ledningen med 2-0.
Efter halvtidspausen var Akilles som pånytfött.
– Vi bestämde oss att börja spela som ett lag och inte köra med huvudet före i muren utan spela sidledes mitt på planen, säger lagkaptenen Andreas Flinck som var tillbaka i laget efter att ha varit magsjuk i veckan.
Jukka Loukkola inledde målskyttet vid 48 minuter. På karakteristsikt vis hade han parkerat mitt framför mål och i fick bollen framför sig, träffade klockrent och reducerade till 2-1.
Bara två minuter senare gjorde Rickard Andersson 2-2 och ytterligare tio minuter senare tog Akilles ledningen genom ett mål av Flinck.
Han blev till slut tvåmålsskytt medan Loukkola gjorde tre mål.
– Vi kom överens om att vi inte tänker spela på söndagen, förklarar Flinck helomvändningen.
Nu väntar Jyväskylälaget JPS på onsdag i Borgå i den första semifinalen i en serie på bäst av tre. Om segrarna mot Botnia sist och slutligen kom ganska enkelt så är det troligen inte lika lätt att besegra JPS.
– JPS är ett lag som försvarar hårt och väntar att vi gör missar. De har bra målskyttar, skjuter hårt mot mål och kämpar in bollarna, säger Flinck.