Rickard Andersson (i grönt) var en av Akilles bästa spelare, Tommi Määttä en av Botnias./Mikael Grönroos

Akilles ett steg närmare semifinal

Stundvis övertygande spel men ibland frustrerande ineffektivt. Den första kvartsfinalen i bandyligan slutade i en Akillesseger med 5-1 (2-0) över Botnia.

I grundserien besegrade Akilles Botnia med 9-1 i Åggelby och 6-3 hemma i Borgå. Trots ett massivt spelmässigt övertag var det igen svårt för Borgålaget att avgöra matchen.

Lasse Kyllönen satt 1-0 i den nionde minuten och många klara målchanser senare gjorde Akilles 2-0 genom Rickard Andersson. Därefter drabbades Akilles av måltorka i över 40 matchminuter trots att man dominerade klart.

– Då var vi bra, det gick fort också, säger Andersson.
Akilles satsade på passningar i djupled och gick ofta rakt på mål. Det gav några frilägen men oftast lyckades Botnia stoppa Akilles räder.

Också Andersson spelades fri i den andra halvleken men lyckades inte sätta bollen i mål trots att han hade mycket tid på sig. Eller kanske just därför.
– Det hann gå för många tankar i huvudet vart jag skulle sätta den så det sket sig.

Det var först i den 65:e minuten som Jukka Loukkola kom fri och sköt bollen över Botniamålvakten Juuso Tervonens högerhand och gav hemmalaget ledningen med 3-0. Tre och en halv minut senare lyckades Rasmus Lindqvist äntligen och hans skott slank i mål mellan benen på Botnias målvakt.
De svårstoppade bröderna Määttä reducerade till 4-1, Tuomas gjorde målet på Tommis passning och Loukkola signerade slutresultatet 5-1 i den 84:e minuten. Inget snack om saken, Akilles tog en övertygande seger och allting talar för semifinalspel nästa vecka.