FM-silver för Shamrocks

Shamrocks reste på veckoslutet till Kotka för FM i 7's, där lagen spelar med sju spelare på planen. Rugbylaget tog silver mot tufft motstånd. Borgålaget är att räkna med i framtiden.

– Vi har redan visat att vi är stjärnorna i division ett, nu visade vi att Warriors ska akta sig i framtiden, säger Shamrockslotsen Bro Bannatyne.

Shamrocks kan nu sätta sin första FM-medalj i prisskåpet. Borgålaget slutade tvåa i rugbyturneringen i 7's, där sju spelare från varje lag är på planen samtidigt. Vanlig rugby spelas med 15 spelare på planen.

Kotkalaget Griffins hör till de sämre lagen i vårt land. Också på veckoslutet fick de sig slagna med slaktsiffror i öppningsmatchen.

– Det stod 45–0 efter full tid. Griffins är ett ganska svagt lag som saknar spelkunskap, säger Bannatyne.

De korta matcherna på 14 minuter bäddade för händelserika och intensiva drabbningar.

– Man klarar sig med kunskap, skicklighet och kondition. Men om man saknar en av de färdigheterna är det hopplöst.

I den andra matchen fick Borgålaget se sig besegrade med nästan lika förkrossande siffror. Förhandsfavoriten Helsinki Warriors var bättre med siffrorna 45–10.

Thriller mot HRC

Med blodad tand angrep Shamrocks sin nästa motståndare, Helsinki Rugby Club. Shamrocks visade än en gång att de är ett lag på uppgång. HRC ställde upp med ett ligabetonat lag men fick ändå stryk i en match som var en godbit för åskådarna.

Det svängde rejält i kampen som HRC som mest ledde med nio poäng. Shamrocks kämpade sig tillbaka in i matchen och gick i slutminuterna upp i en trepoängsledning som höll till slutsignalen.

– Det var en fin match. Dagens bästa, säger Bannatyne.

I den sista matchen mot Tampere Rugby Club stod en plats i finalen på spel. Shamrocks tvekade aldrig och tog till slut lätt hand om finalplatsen. Fyrklöverna vann bataljen med 45–0.

Jämnare final

I finalen stod än en gång Warriors för motståndet. Den här gången var inte helsingforsarnas vinstsiffror lika övertygande. Till slut segrade storstadsborna med 31–19. Shamrocks inledde svagt men var rentav bättre i slutet av matchen då Borgåborna snyggade till slutsiffrorna.

Warriors är fortfarande i en klass för sig, erkänner Bannatyne. De regerande finländska mästarna reste till Kotka med en urstark trupp med flera profilspelare.

– Warriors var det överlägset bästa laget i turneringen.

Men klasskillnaden var till slut inte överväldigande. Shamrocks lyckades göra tre mål i matchen mot Warriors fem. Ifall matchen hade varit fem minuter längre hade slutresultatet varit ett annat, säger Bannatyne. Det står än en gång klart att Borgålaget spelar i fel division.

Att Shamrocks vågar spela och utmanar Finlands bästa lag om segern ger rejält med råg i ryggen till spelarna.

– Warriors erkände efter matchen att vi har ett starkt lag som har chans att vinna FM inom kort.