Julius Temonen avfyrar bössan.

Marko From ny chefstränare för Hunters

Det börjar ljusna för Hunters. Marko From som i fjol förde Bewe till Filnadsserien har skrivit på kontrakt med klubben. Målsättningen är att stiga till Finlandsserien inom två år.

Det stormade rejält kring Hunters i fjol. Klubben var i ekonomiska svårigheter och det talades om att lägga ner representationsverksamheten. Samtidigt räckte inte prestationerna ute på isen till förnyat seriekontrakt.

Nu är tongången en annan. Man har vänt skutan på rätt köl. Samtidigt har man gjort upp med en ny chefstränare. Marko From, som tränade Helsingklubben Bewe i fjol har skrivit på ett kontrakt på 1+1 år.

– Jag blickar fram mot utmaningarna med intresse. Det är synd att klubben degraderades, men nu har man fått rätsida på verksamheten och klubben vill framåt, säger From.

From har en stark hockeybakgrund. Helsingforsaren spelade 37 FM-ligamatcher för HIFK och 374 matcher i Mestis innan han lade av år 2009.

Grovjobb krävs

Målsättningen är att Hunters igen ska spela ishockey i Finlandsserien inom två år. Klubben spelar i år på den fjärde högsta nivån, i division 2.

– Att stiga är alltid en tuff målsättning. Det är lätt att lägga upp riktlinjer, men en helt annan sak att infria förhoppningarna. För spelarna gäller det att kavla upp ärmarna och förbereda sig på att grovjobba. I augusti ser vi vad spelarna går för.

För att stiga till Finlandsserien måste Hunters vinna sin grupp i division två. Vinnaren kvalar med fem andra gruppettor om avancemang.

Några nya spelarköp har ännu inte gjorts, men med 34-åriga Froms kontakter kan man förvänta sig några nya ansikten i Ishallen innan det första pucknedsläppet i mitten av september.

– Det blir säkert några nya spelare. I huvudstadsregionen och Nyland finns det en drös talangfulla juniorer som vill framåt i karriären. Vi försöker bredda och bygga truppen.
Nöjd med duo

Flera kandidater

Hunters ordförande Markku Välimäki berättar att klubben förhandlade med några tränare innan kontraktet med From skrevs.

– Vi hade två kandidater på slutrakan och vi valde From. Han har mycket erfarenhet och gjorde bra ifrån sig i Bewe i fjol, säger Välimäki.

Kontraktet är på ett år med en option om fortsättning.

– From tyckte själv att det var bäst att ta ett år i taget. Efter säsongen blir det tal om fortsättning.