My Kippilä drömmer om dam-VM

På sommaren varvar My Kippilä innebandyträning med orientering och löpning. Målsättningen för hösten är klar: en plats i truppen till innebandy-VM. Borgå

My Kippilä är en av de mest lovande unga innebandyspelarna i vårt land. Det har också landslagsledningen uppmärksammat.

– Redan i fjol blev jag tillfrågad att delta i damernas landslagsläger. Då tackade jag nej eftersom jag precis börjat spela i juniorlandslaget. I år är jag redo.

Det är inte bara erfarenhet som My Kippilä är ute efter. Det gäller att sätta ribban tillräckligt högt.

– Visst är det lite nervöst. En plats till den slutgiltiga VM-truppen är målet.

Kippilä är född 1996 och har redan ett VM-guld från i fjol med U19-flickorna på meritlistan. I år blev det silver i damligan med Nurmijärviklubben SB-Pro.
Till landslagslägret i början av augusti kallas 30 spelare. Till VM i Tjeckien reser 20 spelare. Också PSS-spelaren Henna Uljua deltar i lägret.

Innan innebandykarriären tog fart på allvar var Kippilä en lovande orienterare. Hon har inte gett upp intresset ännu.

– Jag sprang en sträcka i Venlakavlen. Det är ändå så att innebandyn prioriteras först. På sommaren tränar vi tre gånger i veckan förutom i juli, då träningsansvaret huvudsakligen ligger på en själv.

Under sommaren ska Kippilä besöka Tjeckien två gånger. I juli försöker Borgåtösen vinna Prague Games för andra året i rad med ett hopplockat lag huvudsakligen bestående av Borgåspelare. Dessutom reser SB-Pro:s damlag till landet för en turnering i slutet av augusti.

Ifall det vill sig väl får Kippilä packa reseväskan och sätta sig på Tjeckienflyget en gång till i december.