Sibbo har framgång i Stafettkarnevalen

HELSINGFORS / SIBBO. De små Sibboskolorna fick en bra start. Gumbostrand skolas pojkar segrade i gatustafetten medan Boxby skolas flickor tog silver i långa stafetten.

STAFETTKARNEVALEN
Sibbo har framgång i Stafettkarnevalen

De små Sibboskolorna fick en bra start. Gumbostrand skolas pojkar segrade i gatustafetten medan Boxby skolas flickor tog silver i långa stafetten.
HELSINGFORS

”Nu kommer frågan: har ni det BRA?” ropar en av karnevalens många conferencierer, och publiken ropar samstämmigt och öronbedövande ”JAAAA”.
Det är dags för årets stora finlandssvenska evenemang, Stafettkarnevalen, som har ordnats sedan 1961 och som i år har dragit mer än 12 000 deltagare, 2 000 hejarklackstävlande samt förstås 200 funktionärer – någon måste hålla ordning på den uppsluppna skaran för det är fråga om många och mycket ivriga barn som vill vara överallt, hela tiden, och helst komma dit så fort som möjligt.

Fredagen är dagen då elever från åk 1-6 tävlar i diverse stafetter, bland annat gatustafett och skyttelstafett. Resultaten kan hittas på www.stafettkarnevalen.fi. Hejarklackstävlingarna är bland de mest uppskattade momenten på evenemanget och de kör i gång vid slutet av dagens tävlingar. I dag är det dags för en fullspäckad tävlingsdag då även de högre årskurserna är på plats.

Skriket från publiken är öronbedövande då Boxby skola från Sibbo, med Yvonne Jussila, Felicia Pihlflyckt och Ellen Julin kniper andra plats i 600+600+400 stafetten med tiden 5.13,51 på fredagskvällen.

Lite senare under kvällen springer Gumbostrand skola överlägset hem gatustafetten för små grundskolor. Kvartetten Lucas Freudenthal, Axel Tuominen, Jonatan Keltto och Oscar Freudenthal är guld värd.

Läktarna är fullpackade och stämningen som råder är nog bland det bästa som finns. Tusentals överlyckliga och förväntansfulla deltagare och åskådare samlas för årets mesta idrottsfest. I tisdagens upplaga av Borgåbladet bjuder vi på alla höjdpunkter från veckoslutets superevenemang. Nu önskar vi alla deltagare ett riktigt stort lycka till.