Tarmos Isaiah Tate (med bollen) var i huvudroll när matchen vände. Foto: Mikael Grönroos

Tarmo inledde med seger

BORGÅ. Tarmo inledde slutspelet i basketens division I med att inkassera den första segern i matchen mot BC Nokia i Borgå. Tarmo tog ledningen i semifinalserien med siffrorna 63-58 (26-32). Matchserien fortsätter på BC Nokias hemmaplan på annandag påsk.

Bägge lagen hade uppenbarliga svårigheter att hitta korgringen under de första minuterna av matchen och när drygt tre minuter spelats satte Nicholas Pederson en tvåa och gjorde 4-2 till gästerna.
Efter en kavalkad av missade chanser och bommade skott blev lagen så småningom av med den inledande slutspelsnervositeten.
Tarmos största problem var trots att siktet var dåligt inställt försvaret och Nokias anfall fick ganska stora ytor att spela på.
Nokia förde matchen ända in i den tredje perioden men när Isaiah Tate gjorde två poäng i peridens sjätte minut och gav Tarmo ledningen med 37-36 tog hemmalaget äntligen ledningen.
En delorsak till att matchen svängde var Nokias Kraidon Woods skada. Han skadade sitt knä i början av den andra halvleken och kunde inte fortsätta.
Matchen var dock spännande ända till slutet. Ännu under de sista fem minuterna hade Nokia chansen att knappa in på försprånget som med en halv minut kvar på klockan var nere i tre poäng. Nokia fick ännu chansen att utjämna i slutsekunderna och ett trepoängsskott som kunde ha utjämnat matchen men bommade.
Vernon Taylor var hemmalagets bästa poängplockare med sina 19 poäng medan Tate kom tvåa med 14.