Lagkapten Jan Eriksson fick ta emot mästerskapsstatyn. Foto: Mikael Grönroos

Elo mästare igen

BORGÅ. Hamarin Elo har förnyat FM-guldet i rinkbandyligan. Elo tog i lördagens match i Borgå den tredje raka segern mot RB-93 från Villmanstrand och blev samtidigt finländsk mästare. Matchen slöt 12-4 (3-2, 1-1, 8-1).

Trots att de två första finalerna slutat i förkrossande Borgåsegrar var det länge relativt jämt i match tre. Efter en effektiv inledning och en 3-0-ledning när knappt åtta minuter spelats tappade hemmalaget greppet under några utvisningar i den andra perioden och man kunde glädja sig åt en uddamålsledning inför den avslutande perioden.

I period tre kom sedan den berömda ketchupeffekten med tre Elomål inom loppet av 47 sekunder och 4-3 förvandlades i ett huj till en trygg 7-3-ledning.

Efter de målen knäcktes RB-93:s ryggrad och resten av den tredje perioden var ren kosmetik.

Säsongen slutade i alla falla i ett obestridigt mästerskap till Elo. Trots att man mitt i serien hade vissa svårigheter att hålla ihop laget och spelarna motiverade.

Målvakten och managern Kim Eriksson premierades efter matchen som årets bästa målvakt i rinkbandyligan.

– Vi fick tillbaka alla spelarna och försvaret började fungera. Försvaret är a och o, säger Eriksson.

Eriksson och hans lagkamrater verkade njuta av att få ta emot guldmedaljen.

– Inte kommer det medaljer riktigt alla år. Jag skulle ljuga om jag sade att det inte känns bra, säger Antti Saarnio, en av lagets veteraner.

Han hade kanske väntat en lättare match än det till slut blev.

– Det blev litet spännande när vi tog utvisningar och vi tappade greppet helt och hållet.