Jan Eriksson gör här Elos åttonde mål i den första FM-finalen mot RB-93. Foto: Andreas Sjöblom

Elo vann första finalen

BORGÅ. Hammars Elo vann tämligen enkelt den första finalen i herrarnas FM-liga i rinkbandy.

Med siffrorna 15-6 (6-1, 5-2, 4-3) slog man RB-93 från Villmanstrand i en match avgjordes redan i den första perioden.

Eller vad sägs om 1-0, 2-0 och 3-0 av Antti Saarnio inom loppet av drygt åtta minuter. Efter ytterligare två mål av Juho Hankkio och en fullträff av Marko Kettunen var ställningen redan 6-0 efter en kvart timmes spel.

Ishallen i Kokon måste ha tett sig som ett getingbo för gästerna från Villmanstrand. Elo forecheckade ytterst aggressivt och straffade RB-93 med mål så gott som varje gång laget blev av med bollen i mittzon.

I den andra perioden fortsatte Elo att ösa in mål medan man i slutperioden slog av på takten och troligtvis hade tankarna på finalmatch nummer två, som spelas i Villmanstrand på söndag.

- Jag är ytterst stolt över spelarnas fina inställning i början av matchen. Vi hade fin fart på skridskorna och mer eller mindre utskåpade våra motståndare.

- I den sista perioden blev det mer hawaiprägel över det hela, men det är helt förståeligt med tanke på att drabbningen var avgjord för länge sedan, säger Elos tränare Mika Kylmämaa.

Elos målskyttar i matchen var Antti Saarnio 5, Juho Hankkio 3, Jan Eriksson 2, Harri Hautajoki 2, Marko Kettunen 2 och Jani Kylmämaa 1.