Antti Laine gör matchavgörande 3-0 i slutet av första halvleken. Foto: Andreas Sjöblom

Kampparit snuvade Akilles på bronset

ST. MICHEL. Det blev ingen FM-medalj för Akilles bandymanskap trots att laget gjorde sin bästa säsong på mannaminne. I bronsmatchen i St.Michel var hemmalaget Kampparit inte nämnvärt bättre, men utnyttjade sina målchanser effektivt och vann slutligen med hela 5-1 (3-0).

Specialsituationerna kom att spela en avgörande roll i den första halvleken. Efter en kvart timmes spel pangade Jonnas Kakriainen in 1-0 på hörna och fem minuter senare gjorde Lasse Kyllönen 2-0, igen på ett hörnslag som sökte sig upp i nättaket.

Akilles hade definitivt varit förtjänt av en fullträff i den första halvleken, men man tog inte vara på sina chanser. Ville-Veikko Angeria och Matti Vainio tilldelades de bästa lägena, men skotten sökte sig rakt på hemmalagets burväktare Kimmo Kyllönen.

Då endast ett par minuter återstod av öppningshalvleken kom måltjuven Antti Laine loss på Joonas Kakriainens passning och efter att ha gjort 3-0 bakom en chanslös Magnus Gustafsson i Akillesmålet var matchen i praktiken avgjord.

Ännu i pausvilan hade Akillessupportrarna fullt förtroende för sitt egna lag.

- Akilles vinner med 5-3, lydde Nicola Fransas och Ninni Bärlunds tippning.

Hemmalaget fick emellertid bästa möjliga start på andra halvlek då Antti Laine med sitt andra mål för dagen gjorde 4-0 redan efter några sekunder.

Akilles hade ett bollinnehav med cirka 75 procent mot 25 procent för Kampparit i matchens andra halvlek. Efter en hörnvariant lyckades grönskjortorna äntligen spräcka nollan då Matti Vainio pangade in 4-1  nättaket.

Efter det skapade man några halvchanser, men Kampparit täppte föredömligt till i mittförsvaret och tvingade Akillesspelarna ut mot flankerna. Då Joonas Kakriainen gjorde 5-1 fem minuter från slutet var loppet definitivt kört.