Vargspåret 2011. Foto: Andreas Sjöblom

Vargspåret stakas på söndag

SIBBO. På söndag åks det 25:e Vargspåret i Sibbo, med traditionella sträckalternativ på 30 km och 50 km. Nyheten för i år är att man utöver klassisk stil också får skida med fri stil.

Starten för XXV Vargspåret sker kl. 7-11 på nio olika startplatser (Hindsby, Gesterby, Nicky (sportplanen), Hansas, Immersby, Kyrkoby, Mårtensby, Södra Paipis och Borgby), men start på 50 km tillåtts inte efter kl.10.30.

Man kan köpa saft och tilltugg på alla startplatser. Det finns förstahjälpsgrupper på startplatserna i Söderkulla, Mårtensby och vid Nickby centralidrottsplan. En parkeringsavgift på 4 euro/bil kan uppbäras vid startplatserna. Deltagarna bör vara i mål senast kl.16 och barn under 10 år får inte skida utan sällskap av en vuxen person.

Alla som skidat minst den kortare rutten får en minnesmedalj. Den som deltar för femte gången erhåller en försilvrad medalj och den som deltar i loppet för femtonde gången erhåller en förgylld medalj.

Anmälning sker på startplatsen. Deltagaravgiften för Vargspåret är 10 euro/person med undantag av barn och ungdomar under 18 år, som får skida gratis.

Sibbo kommun sköter om spårdragningen medan de praktiska arrangemangen på de nio olika startplatsen sköts av ortens idrottsföreningar (G-P Byaföreningen, SSU, I IK, HAF, Kyrkoby Byalag, HViM, HViP, NSU, NPI och Sibbo-Vargarna).

Tilläggsuppgifter angående loppet fås från Sibbo kommuns Idrotts- och ungdomstjänster, tfn (09) 2353 7011, (09) 2353 7005 eller www.sibbo.fi.