Andreas Flincks hat trick gav Akilles segern. Arkivbild

Andreas Flinck sänkte OLS

ULEÅBORG. Oulun Luistinseura och Borgå Akilles bjöd på en riktig thriller i den första kvartsfinalmatchen i bandyligan. Efter förlängning stod Akilles som segrare med 3-2 (1-1, 1-1). Borgålaget kan ta semifinalplatsen genom seger på lördag eller söndag i Borgå.

Matchhjälte blev lagkaptenen Andreas Flinck som gjorde alla tre Akillesmålen, 1-0 efter 17 minuter, 2-1 två minuter efter paus och segermålet 3-2 när åtta minuter spelats av den första förlängningsperioden.

– Den här gången gjorde jag målen men det är hela laget som man ska tacka, säger Flinck.

Han tackar särskilt försvaret som spelade disciplinerat och höll OLS-spelarna borta från de farliga situationerna.

Både Flinck och Rasmus Lindqvist fick chansen att punktera matchen på slutet med duon missade var sin straff. Trots missade straffar och därtill en hel del utvisningar höll man hemmalaget på mattan och Flinck tror att OLS kommer att stå inför en omöjlig uppgift när laget kommer till Borgå för att vinna båda matcherna.

– De får de nog svårt för de märkte att vi kan besegra dem trots att vi spelade med åtta eller nio utespelare under den största delen av matchen. Hela tilläggstiden spelade vi med nio man efter att Jukka Loukkola fick rött kort.