Ilkka Järvinen gjorde segermålet 6-3.

Elo segrade i första semifinalen

BORGÅ. Hamarin Elo tog hem segern i den första semifinalen i rinkbandyligan genom att besegra RB Oulu med klara 11-5 (3-2, 6-1, 2-2) i Borgå. Det lag som först lyckas ta tre segrar tar en plats i finalen.

Matchen inleddes med att hemmalaget relativt snabbt lyckades ta ledningen. Det var Mikael Kylmämaa som nätade med ett skott invid stolproten när matchuret visade på 2.48. Ledninge höll i 20 sekunder innan Olli Holopainen utjämnade till 1-1. Holopainen premierades före matchen som grundseriens bästa poängplockare och målskytt.

Att en spelare inte kan hålla upp ett helt lag, Holopainen var inblandad i de flesta RB Oulu-målen, visade det sig i den andra perioden när Elo lade i en ny växel och drog ifrån och avgjorde matchen. Segermålet kom i den 14:e minuten när Ilkka Järvinen gjorde 6-3- Järvinen spelades fri och efter att han dribblat bort målvakten rullade han in bållen över mållinjen. Järvinen belönades som bäst på plan efter matchen.