Mia Tähtinen på Piga. Foto: Mira Hyttinen.

Ryttare öppnade vårsäsongen

BORGÅ. Borgå Ryttares första tävlingar i hinderritt för vårsäsongens del avgjordes i söndags i PR-stallets i manege i Veckjärvi.

 

Trots att det är full vinter utomhus lockade tävlingarna ekipage från olika håll i Östnyland och det sågs sammanlagt 36 tävlingsstarter i tävlingarna. Även prestationerna höll bra klass med tanke på tidpunkten och det vara bara ett ekipage som råkade ut för diskvalificering.

Det fanns tävlingsklasser från 60 cm till 120 cm. De två minsta klasserna avgjordes med så kallade Clear Round-bedömning vilket innebär att alla som klarat banan felfritt delade förstaplatsen. De övriga klasserna avgjordes i traditionell stil med tid och fällningar.

- Vi använde i stort sett samma bana i alla klasser och koncentrerade oss på att banan skulle vara både smidig och lätt med tanke på de mindre rutinerade ekipagen, säger Anneli Paakkola från arrangörsklubben.

Av hemmaklubbens ekipage klarade sig bäst Mia Tähtinen med hästen Piga, som i klasserna 80 cm och 90 cm slutade på andra plats. Miia Rönn med Gentleman Tramp tog brons i klassen 80 cm.

Vårens två följande tävlingar i manegen i Veckjärvi arrangeras lördagen den 23 mars och lördagen den 6 april. AS