Harri Hautajoki gjorde tre mål i grundseriens sista match.

Elo avslutade med rutinseger

VILLMANSTRAND. Hammars Elo från Borgå, som redan några omgångar tillbaka säkrade grundseriens förstaplats i herrarnas FM-liga i rinkbandy, avslutade grundserien i lördags genom att på bortaplan ta ner RB-93 från Villmanstrand med siffrorna 10-5 (3-1, 3-0, 4-4).
Elo tog ledningen med Marko Kettunens mål i den femte spelminuten och dominerade därefter händelserna på planen under större delen av matchen. Kettunen noterades slutligen för två mål i matchen liksom också Robert Lindström medan Tommi Heinonen, Juho Hankkio och Mikael Forsell gjorde var sin fullträff.
Speciellt glädjande för Hammars Elo var att anfallsspelaren Harri Hautajoki, årets rinkbandyspelare i Finland år 2010, tycks ha hittat storformen lämpligt med tanke på det nalkande slutspelet. Hautajoki noterades i Villmanstrand för tre mål och en målgivande passning och var gästernas effektivaste spelare för dagen.
Elo samlade 24 poäng i grundserien efter tolv segrar och fyra förluster. RB-93 tog slutligen hand om andraplatsen med en poängs marginal före Duo från Jämsä och ytterligare en poäng före fyra RB-Oulu. Enson Pallo från Varkaus stannade på samma poäng som RB Oulu men lämnades utanför slutspelet.
Elo inleder FM-ligans semifinaler mot fyran RB Oulu nästa lördag kl.16.40 i ishallen i Kokon. Den andra drabbningen i matchserien spelas på söndag på samma plats och samma klockslag. Lördagen den 23 februari spelas det tredje mötet i Uleåborg och vid behov en fjärde match på söndag. Om matchserien går till en femte och avgörande match spelas den i Borgå lördagen den 2 mars.