Seglartrio fortsätter skörda framgångar

I samband med den finlandssvenska Idrottsgalan i lördags utdelades premieringar i fem olika kategorier samt Sportpressens Edvin Wide-pris. Match Race team Silja Lehtinen tog hem Bragdmedaljen för 2012.

– Vi som lag är otroligt nöjda över den gångna säsongen. Att få VM-guld och OS-brons var det bästa sättet för oss att avsluta vårt gemensamma projekt, som i sin helhet har varit framgångsrikt och oförglömligt.


– Att vi får Bragdmedaljen är ett erkännande som är en prick på i:et och en höjdpunkt till slut, säger Silja Kanerva, Mikaela Wulff och Silja Lehtinen.
För ett par veckor sedan premierades Team Lehtinen som bästa lag på Idrottsgalan.

I går var sista gången trion uppträdde tillsammans. Nu bildar de två olika lag där Lehtinen och Wulff ställs mot Kanerva och nya skepparen Sinem Kurtbay. Båda lagen tävlar i 49erFX-klassen eftersom match race inte står på programmet i OS i Rio 2016.
– Med den här äran i bagaget ser vi fram emot sommaren och våra nya utmaningar inom seglingen, säger trion.


Idrottsgalan samlade i år rekordmånga deltagare, 380 ivriga idrottsvänner, till Marina Congress Center i Helsingfors. För underhållningen stod Robert Wells tillsammans med bl.a. Krista Siegfrids och Geir Rönning. Kvällen avslutades till tonerna av Borgå Big Band. Idrottsgalan ordnadess nu för sjunde gången av Finlands Svenska Idrott.

 

  • Premierade på den finlandssvenska Idrottsgalan 2.2.
  • Bragdmedaljen 2012: Match Race team Silja Lehtinen (Silja Lehtinen, Silja Kanerva, Mikaela Wulff)
  • Ungdomspris 2012: Jonna Berghem, friidrott, (etta), Andrea Julin, skidor (andra plats), Eetu Piiroinen, simning (andra plats).
  • Årets tränare 2012: Tom Andtbacka.
  • Årets förening 2012: Ålands kraftsportklubb.
  • Årets idé 2012: Stavhopp i Vasanejden.
  • Sportpressens Edvin Wide-pris: Niclas Sandells