Förläng parkeringstiden vid sjukhuset

Dela

Verktyg

Större text Mindre text Skriv ut artikel Rapportera fel

Parkering Det är otroligt hur det är arrangerat med parkeringsövervakningen vid Borgå sjukhus. Torsdag kväll, säkerligen 100 parkeringsrutor lediga. Man har rätt att parkera två timmar. Kön till jouren är 4-6 timmar. Jag vet att jag överskred tiden med 44 minuter och fick böter, men hur flyttar man på bilen när man har två barn under fem år med sig? Man kan inte lämna ett blödande barn ensamt när man springer ut med det andra i famnen.
Personalen kan naturligtvis inte hjälpa till eftersom de springer hos andra patienter. Ifall jag tog båda barnen i famnen missar jag min plats i kön till läkaren om denne just då ropar in oss. Lämnar inget annat val än att ta risken att få böter.
Jag försökte snällt ringa upp Parkkipate som kunde skriva boten på svenska, men i kundtjänsten var betjäningen allt annat än svensk med kommentaren ” vi är ingen instans som behöver kunna svenska, skaffa en tolk i så fall”. Jag undrade, fortfarande på svenska, att hur de då kan skriva böterna på svenska. Svaret var kallt, ” här pratar vi inte svenska, och det behöver vi inte heller kunna”.
Det går inte att ha en privat övervakning på sjukhusets område som inte kan svenska, dessutom är två timmar på kvällarna alldeles för kort tid.
Claudia Lundberg
Söderkulla