Föreningar saknas

Dela

Verktyg

Större text Mindre text Skriv ut artikel Rapportera fel

Pensionärer I Östnyland (17.11) fanns ett två sidor stort reportage om pensionärsföreningarna i Östnyland. Det borde innebära en saklig artikel, men tyvärr saknas två föreningar i reportaget. Det är Borgånejdens svenska pensionstagare och Östnyländska pensionstagare.
Om redaktionen hade bemödat sig om att kolla med föreningsspalten under Evenemax på onsdagar hade den garanterat hittat också dessa föreningar, som hör till Pensionstagarnas centralförbund PCF. För övrigt det pensionärsförbund som tillsammans med Eläkeläiset tog initiativ till den demonstration mot sänkt bostadsbidrag för pensionärer som arrangerades i oktober. En demonstration, som vad jag vet, Svenska pensionärsförbundet SPF inte deltog i. Tack för att ÖN med en egen artikel på paraden uppmärksammade regeringens beslut om att slänga förslaget på sophögen. KNS lilla notis på insidorna nådde kanske inte alla.
PCF (den finska förkortningen är EKL) har också en formellt tvåspråkig förening i Sibbo, Sipoon eläkeläiset-Sibbo pensionstagare, men i praktiken är föreningen finskspråkig. Själv hör jag till Helsingfors pensionstagare. Jag har valt den föreningen för att jag där en gång i månaden träffar forna kolleger.
Nancy Lökfors
Söderkulla