Skolan behövs nu och i framtiden!

Dela

Verktyg

Större text Mindre text Skriv ut artikel Rapportera fel

Grännäs skola I flera år har vi följt med hur skolor lagts ner i våra glesbygder. Efter många skolnätsutredningar och tunga processer fattades ändå äntligen beslutet att Grännäs skola ska få sin efterlängtade tillbyggnad och renovering.
Pengar för att bland annat bygga en ny ersättande byggnad i stället för slutslitna gymnastiksalen fanns redan reserverade i budgeten under flera år. Men nu kom stadsdirektören med en kalldusch genom budgetförslaget för 2016 där det föreslås att tillbygget ska skjutas upp till  2019-2020.
Rektorn för skolan lämnade nyligen in en begäran om utredning av inomhusluften i gymnastiksalsbyggnaden. Vi har själva vistats i byggnaden och känner till problemet. Är det skäligt att låta eleverna vänta i upp till fem år på ersättande ändamålsenliga lokaler?
Grännäs skola är en växande skola mitt i ett bycentrum i utveckling och betjänar barn från ett vidsträckt område i skärgården. Byggnaderna används också av lokala föreningar för olika ändamål.
Nu borde alla politiker oberoende av partitillhörighet ta sitt ansvar och se till att projektet påbörjas i tid, främst för elevernas bästa men också för att garantera en levande landsbygd och skärgård.
Vad vinner vi på att vänta fyra till fem år till innan projektet påbörjas?
Christian Gustafsson
Vålax
Stefan Grönqvist
Grännäs