Centern höll nu sitt ord

Dela

Verktyg

Större text Mindre text Skriv ut artikel Rapportera fel

Samhälle Borgarregeringen Sipilä gjorde det som den lovade före valet – ta från de fattiga och ge åt företagarna. Statsminister Juha Sipilä (C) lovade att om partiet kommer till makten efter valet blir det förändringar, denna gång höll Centerns ord. Tidigare talades det om att Centern alltid sviker. Men det går åt fel håll.
Finansminister Alexander Stubb (Saml) godkände Sipiläs åtgärder att det skall tas från de arbetslösa. Sannfinländarnas ordförande Timo Soini godkände att de arbetslösa bör delta. Soini har i olika sammanhang påstått att partiet är det största arbetarpartiet i landet, men kappvändarpartiet har aldrig varit och blir det inte heller.
Stubb kommer att försöka driva igenom lagen om förvaltningsregister med Soinis och Sipiläs godkännande. Så har alla fått sina målsättningar igenom.
Arbetsminister Jari Lindström (Sannf) är säkert nöjd när han är med och minskar det inkomstbaserade arbetslöshetsunderstödet med 100 dagar och sparar 200 miljoner euro. Detta tas från de arbetslösa och är helt otroligt.
Som regeringens målsättning har Sipilä informerat att den vill förbättra köpkraften i landet, men åtgärden är nog fel. Den politik som regeringen nu försöker öka köpkraften med är inte trovärdig. Som ett resultat av regeringens beslut kommer köerna till socialsektornes utkomstluckor att öka betydligt.
Bengt Dahlqvist
Borgå