Sibbopolitiker, vaksamhet!

Dela

Verktyg

Större text Mindre text Skriv ut artikel Rapportera fel

Planering I Sibbo lämnade ett enigt kommunfullmäktige den 26 januari i år in en motion som krävde att stomlägenhetsprincipen skall åsidosättas när man gör upp delgeneralplaner. Det var ett historiskt beslut som äntligen krävde ett slut på det skadliga hagelskottsbyggandet.
Efter fyra månaders arbete fick markanvändningssektionen den 20 maj ta del av ett förslag till bemötande. Detta gick med några smärre tillägg vidare till kommunstyrelsen som den 2 juni bidrog med några ytterligare men mycket viktiga strykningar. Resultatet blev ”Kommundirektörens ändrade förslag” som den 15 juni godkändes i stadsfullmäktige med rösterna 40 mot 3.
Den långvariga beredningen och den fruktbara men nödvändiga växelverkan mellan utvecklingsavdelningen och markanvändningssektionen på ena sidan och kommunstyrelsen och kommunfullmäktige på den andra visar att hur svårt det är att frigöra sig från stomlägenhetsprincipen. Kommunens planerare behöver i detta arbete allt det stöd de bara kan få. Sibbopolitiker – vaksamhet!
Gustav Tallqvist
Medlem, Vårt gemensamma Sibbo