Bra förslag önskas

Dela

Verktyg

Större text Mindre text Skriv ut artikel Rapportera fel

Borgå HVC Stadsdirektör Jukka-Pekka Ujulas förslag att tillsätta en projektgrupp för att utreda möjligheten att övergå till endast en hälsovårdscentral är bra, hoppas att projektgruppen kommer med ett bra förslag.
Efter sammanslagningen mellan Borgå och landskommunen, då jag var med i kommunalpolitiken, diskuterade vi redan denna sak. Om jag kommer rätt ihåg skulle staden haft möjlighet att köpa hela Söderströms kvarter i samband med att byggandet av ett nytt bibliotek i Borgå var aktuellt. Jag har uppfattningen att priset var då 80 miljoner mark, men förslaget fick inte något understöd.
Huset skulle ha varit i centrum och där skulle Borgå stads förvaltning ha kunnat verka liksom stadens hälsovårdscentral. Samtidigt var biblioteket och dess plats under planering men då ansågs det att Söderströms kvarter inte var något alternativ för biblioteket. Inte vet jag om nuvarande plats heller är bra.
Som en ny hälsovårdscentral skulle huset i dag vara på en ypperlig plats men det tåget har redan gått. Hoppas projektgruppen kommer med ett bra förslag var den nya hälsovårdscentralen ska byggas.
Bengt Dahlqvist
Borgå