Släpp Ujala fri

Dela

Verktyg

Större text Mindre text Skriv ut artikel Rapportera fel

Löner Jag är minst sagt förvånad att de ledande beslutsfattarna i Borgå diskuterar att höja stadsdirektör Jukka-Pekka Ujalas lön.
Det första kriteriet för en person som arbetat länge borde vara om hen ens i nuläget är värd sin lön.
Det finns stora ledningsproblem inom mer eller mindre alla sektorer i staden jag har kommit i kontakt med. För bara något år sedan var ekonomin i sådant skick att det fanns risk att staten skulle börja tvångsbudgetera för oss. Konstfabriken kunde ha blivit en framgångssaga med stort såväl innehålls- som PR-värde, men på grund av kommunens inkompetens kring hur man driver konstverksamhet har det blivit pannkaka.
Skola efter skola stängs utan någon riktig dialog med invånarna eller plan för hur landsbygden ska hållas levande. Vem i all världen kan ens tillåta en diskussion kring storkök för 10 000 individer utan konkret möjlighet att välja alternativ. Och då kommer vi in på alla dessa märkliga konsultuppdrag där slutrapport och konklusioner verkar vara styrda av tjänstemännens förhandsuppfattningar. Vad håller stadens nya fantastiska it-central på med då eleverna i Kvaba två år efter stora investeringar fortfarande bara har sporadisk tillgång till internet. Järnvägen går Borgå förbi. Detta i en tillväxtkommun bara något tiotal kilometer från landets huvudstad.
Borgå har verkligen alla förutsättningar att blomstra. Vår stad behöver en visionär, karismatisk, kunnig och driftig ledare. En sådan är värd sin lön i guld. Men släpp Ujala fri genom en lönediskussion som gör att han aktivt söker sig till ett för hans kompetensnivå mer lämpligt jobb. Hans avsaknad av resultatet kostar Borgå miljoner och skattebetalarna tusentals euro varje år.
Magnus Still
Företagare, Borgå