Ta förnuftet till fånga

Dela

Verktyg

Större text Mindre text Skriv ut artikel Rapportera fel

Centralkök Jag blir så arg och förvånad hur kortsiktigt Annika Malms-Tepponen, vd för Lokalservice, och alla andra som är för centralköket i Borgå egentligen tänker. Nu får de ta och skärpa sig!
Varför skall man införa ett centralkök när man i Sverige redan konstaterat att det inte är ett lyckat koncept. Maten är varken god, färsk eller närodlad. Den innehåller en massa tillsatsämnen, som över huvud taget inte är hälsosamt för någon människa. Då vi äter alltför mycket tillsatsämnen ökar risken för allergier, fetma och andra sjukdomar. Är Borgå stad redo att ta de här kostnaderna som föds på lång sikt? Dessa kostnader är det ingen som tänkt på.
Skulle Malms-Tepponen vara redo att äta skolmaten från centralköket varje dag? Knappast. Vem vill äta mat som kokas en dag, kyls ned, värms upp och äts en annan dag? Inte jag åtminstone.!
Beslutsfattare i Borgå stad, ta ert sunda förnuft till fånga! Var för en gångs skull föregångare och lunka inte efter i andras kölvatten. Gå in för att renovera de existerande kök som redan finns och använd lokala produkter. Det är helt huvudlöst att importera kött från utlandet och hämta bröd från Tavastehus när dessa produkter finns rätt utanför dörren i egen kommun. Om vi skall få Finland på fötter måste vi börja kämpa för det på lokal nivå!
Martine Hannus
Borgå