Konstig politik här i Borgå

Dela

Verktyg

Större text Mindre text Skriv ut artikel Rapportera fel

Borgå Ut med skolgångshandledarna från skolorna och höj stadsdirektörens lön. Nog är det en bra konstig politik som förs här i Borgå.
Med all säkerhet klarar sig nog stadsdirektören med den lön han hade innan han gjorde sitt trick: att säga upp sig och sedan ångra sig. Och nu har då stadsstyrelsen beslutat att han skall få ett påslag på sin tidigare lön med hela 8 procent med motivering att han inte fått någon löneförhöjning på länge. Nu då alla andras löner eventuellt skall frysas och semesterersättningar dras in och så vidare Är det inte lite väl galet?
Hade man inte hellre kunnat betala för några skolgångshandledare i stället? Det är många onödiga saker som prioriteras i den här staden framför viktigare saker. Undrar bara hur man håller på vid Matkahuolto där infarten är helt galen. Två bilar ryms med nöd och näppe att mötas medan trottoarutrymmet är vältilltaget som på så många andra ställen i stan. Och vad håller man på med på andra sidan av Matkahuolto? Jo, igen är gatuarbeten på gång. Varför det? Kan man inte samordna en gång för alla och prioritera sådant som är viktigare i dessa hårda tider då man egentligen bara skall spara och spara.
Och beslut nu en gång för alla vad, hur och när det skall byggas nya skolor i denna mögelskolornas gyllene stad.
Jag har sedan länge efterlyst en uppstädning av skogen mellan bostadsbolaget vid Rönnvägen 26 och Vårberga köpcentrum. Ingenting har skett. Det är en vildvuxen snårskog där träden efter diverse stormar ligger huller om buller och behovet av upprensning är stort. Men nej, i stället bygger man en ”cykelautostrada” – en cykelkorridor som ÖN beskrev den (27.8) – till Vårberga till glädje förstås för mången cyklist. I tider då det skall sparas så verkar det helt huvudlöst. Dessutom slutar korridoren vid anslutningsvägen till Måsvägen och fortsätter inte vidare till Majberget. Längs Vårbergavägen går redan en cykelled så varför denna? Tårta på tårta – igen!
Nina Tigerstedt
Borgå