De misstänkta jobbar inte längre på Kårkulla

Dela

Verktyg

Större text Mindre text Skriv ut artikel Rapportera fel

Polisens förundersökning av misstänkt misshandel vid Kårkulla samkommuns boendeenhet Sagaboendet i Sibbo är ännu inte avslutad. Kårkulla vill i det här skedet ändå meddela att på basen av den information som Kårkulla fått av polisen är ingendera av de två personer som misstänks för misshandel av klienter mera anställda av Kårkulla samkommun. Den personal som jobbar kvar på Kårkulla har inte haft något att göra med de misstankar om misshandel som polisen utreder.

Styrelsen för Kårkulla samkommun gav samkommunsdirektören i uppgift att göra en intern utredning, vilken har färdigställts och behandlats i styrelsen. Tanken om att samkommunen gör en egen utredning har kritiserats, men det är alldeles nödvändigt att varje organisation har en egenkontroll. Det hör till. Vi har i vår interna utredning haft två möten med anhöriga till klienter som bor på Sagaboendet. De anhöriga har fått komma med sin syn på boendeenhetens verksamhet. Alla anhörigas åsikter har samlats in och kommer att behandlas.

Personalen har hörts, cheferna har intervjuats och enhetens verksamhet har utvärderats. Vi har påbörjat en aktiv genomgång av samkommunens alla interna processer. Kårkulla arbetar aktivt på många olika fronter med att gå igenom, förbättra och utveckla verksamheten på basis av de fakta som framkommit.

Vi vill göra ett bra arbete och är uppriktigt ledsna över den uppkomna situationen.

Märta Marjamäki
Samkommunsdirektör
Kårkulla samkommun