Till lärarna i Kungsvägens skola

Dela

Verktyg

Större text Mindre text Skriv ut artikel Rapportera fel

Beslutet om Nickby hjärta som en samlokaliserad skola har redan gjorts på politisk nivå, vilket betyder att det är i den form som skolan kommer att byggas.
Oron över försvinnande av den svenska identiteten är beroende på vilken forskning man läst. Den finns forskning som visar att barn som ur olika språkgrupper är samlokaliserade, blir mera medvetna om sin egen identitet, vilket gör att barnens identitet stärks och inte tvärtom.
Vi har ett mycket bra exempel av en samlokaliserad skola bara ett stenkast från Sibbogränsen som fungerar och mår bra, Zachrisbacken . Där fungerar ett bra samarbete och barnen förstår sin egen identitet, som svensk- eller finskspråkiga.
Bästa lärare! gå dit och bekanta er med skolan, gör ett studiebesök och se vad det konkret betyder att vara samlokaliserad. Jag hoppas verkligen att ni finner den positiva andan som finns där och tar med er den till Sibbo och Nickby hjärta.
Det är trots allt Sibbos ungdomar och deras välmående det är frågan om. Det är för dem som skolan byggs.
Låt dem flytta in i den nya skolan med det som dom behöver, positiva, starka vuxna som visar ett gott exempel på hur ett bra samarbete fungerar, oberoende av språket.

Johanna Saxén
Kalkstrand
Vårt Gemensamma Sibbo