Bra bandy, trista fans

Dela

Verktyg

Större text Mindre text Skriv ut artikel Rapportera fel

Fin bandyfest på Brahisplanen då Akilles från Borgå mötte hemmalaget IFK! Isen i fint skick, äntligen, kan man säga, fin stämning genom hela matchen, och rejält med publik trots att ishockeymatchen samtidigt i Esbo halverade hemmalagets hejarklack.
Som finlandssvensk gladde jag mig över att Akilles igen hör till bandyns absoluta toppskikt, och spelade, som Borgåbornas hejarklack sjöng, den bästa bandyn i vårt land! Det skriver jag under fastän jag inte hatar Borgå.
Ifall man kan vara glad över Akilles framgångar, kan jag inte vara av samma åsikt om deras hejarklack. Alla sånger och ramsor utom en var lånade av Stadin Kingit, och den enda som inte var det, hade man lånat av narrarna. Med halva släkten i östra Nyland, kändes det smått enerverande att lyssna till att Borgåborna vill urinera på IFK!
"Alla i Borgå skrattar!" ljöd det på Brahis. Vi kan dock vara glada över, att det inte är alltför många människor det handlar om. Dessutom undrar jag var alla dessa bandyvänner lurat de senaste 40 åren? Kom igen! Bandy är en fin sport! Ni hade bra kunnat komma till stadin med Akilles redan under tidigare säsonger! Bättre sent än aldrig!

Svante Sandström
Helsingfors