VBO planerar nya ersättningskrav

Dela

Verktyg

Större text Mindre text Skriv ut artikel Rapportera fel

VBO planerar att kräva av Borgå stad 1,5 miljoner som betalats för markanvändningsavgift för den så kallade Elanto-tomten. Detta kan bli en lång utdragen process med Borgå stad.

Vad gäller VBO:s agerande nu, kommer det fram att VBO har ekonomiska svårigheter, nu försöker man med alla medel förbättra ekonomin. Har Varuboden-Osla överinvesterat? Vad gäller senaste investeringen i Borgå gjordes nog ett stort planeringsfel enligt mej, att flytta matvaruförsäljningen upp till andra våningen.

Till allas belåtenhet har Citymarket utvecklats mycket till det bättre när nytt företagarpar har övertagit försäljningen som är på gatunivå.

Det kommer att vara intressant hur invalda i VBO:s fullmäktige kommer att reagera på VBO:s krav, där är några Borgå fullmäktigemedlemmar invalda som har en svår uppgift att avgöra, jobbar de för VBO:S målsättning eller arbetar de för Borgå stads bästa som de är invalda för. Personernas namn hittas nog på VBO:s fullmäktige sammansättning.

Senast när VBO meddelade att de inte mera är intresserade av parkeringshuset, var det endast en som reagerade, Bernhard Edgren som var mycket bra.

Borgåborna bör understöda styrelsens beslut i detta ärende, vi kan bevisa att styrelsens beslut och avtalet som godkänts bör utvecklats och genomföras. Vi kan påverka detta med att gå över Biskopsgatan och göra våra inköp i Citymarket.

Bengt Dahlqvist