Nylander, bevara Saxby skola!

Dela

Verktyg

Större text Mindre text Skriv ut artikel Rapportera fel

Jag förstår att det inte är lätt att fatta beslut i frågan om gallringarna i det svenska skolnätet.  Och visst är det viktigt att vi investerar i ändamålsenliga skolmiljöer.

I ekonomiskt krassa tider som denna är det speciellt viktigt att stanna upp och noggrant överväga vad som stryks och vad som får bli kvar. För vem tar ansvar om man råkar bestämma fel, om man råkar ta fel beslut?

Nu råkar det vara så att man håller på att gallra med en sådan iver att man vill stänga en av de friska skolorna i Borgå, Saxby skola. Skolan är en välfungerande enhet. Personalen i skolan bildar ett sammansvetsat team som är lätt att närma sig som förälder. Undervisningen är väl uppbyggd och man utnyttjar den omkringliggande miljön på ett beundransvärt sätt.

Utrymmena i skolan är ändamålsenliga. Det relativt nya skolhuset som är byggt år 1996 är ett friskt skolhus. Där finns inte inneluftsproblem! Eleverna får också under dagen vistas i ett gammalt historiskt hus där de har fördelen av att kunna ha sin matsal och musiksal. Miljön är fantastisk! Skolan har en idrottshall i närheten, sportplan och skidspår bakom skolknuten på vintern. Kanske inte så modern men nog ändamålsenlig! 

Datorer och trådlösa lösningar borde också finnas till elevernas förfogande, konstaterar Mikaela Nylander. Datorer används i undervisningen också på landet! Det är ju tur att det i dagens läge inte heller är dyrt att förse en skola i Saxbys storlek med trådlösa förbindelser!

Saxby skola har ett gott rykte, och jag vågar påstå att allt det positiva som förs fram om skolan är sant! Skolans goda rykte fick mig att välja skolan för mitt barn för tre år sedan, trots att skolan inte är vår närskola. Skolan är väldigt trygg också ur hälsosynvinkel.

Så, Bästa ordförande och fullmäktigeledamöter! Ta ansvar för era beslut!

Jenny Törnroos