Vilken är den stora frågan?

Dela

Verktyg

Större text Mindre text Skriv ut artikel Rapportera fel

När jag läste ledaren i Bbl 26.11. började frågetecken envetet poppa upp i min "tankesmedja" utan tecken på tillbakagång. Ledarskribenten tycker inte att den största och mest öppna frågan finns i rumban kring den orenoverade domprostgården i Borgå utan i verksamhetens "programförklaring" på församlingens webbplats som citeras kursivt.

Kan någon med djupare insikter än mina förklara för mig, fåkunniga, var det finns en (stor) fråga i citatet och vad som är öppet och saknar lösning i den frågan? Så att jag slipper de upphoppande frågetecknen.

Och för övrigt har jag alltid trott att den allmänt vedertagna åsikten om uttrycket "Guds hus" varit att det står för kyrkobyggnaden dvs. en fastighet.

Lars Wikström
Mårtensby

Borgåbladet svarar

Kyrkan finns till för att förkunna Guds ord, förmedla Guds nåd, ha omsorg om dem som är utsatta, bära ansvar för kristen fostran.
Det finns ingen fråga i den kursiverade texten. Ledarskribenten vill leva i tron att det som står i kursiv text faktiskt är kyrkans största uppgift. Jämfört med den uppgiften känns det som om frågan om renoveringen av domprostgården tar mycket utrymme, då också domprosten säger att det är den största frågan.

Micaela Röman
Chefredaktör