Stäng inte Gammelbacka skola!

Dela

Verktyg

Större text Mindre text Skriv ut artikel Rapportera fel

Jag är Gammelbacka skolas elev och jag tycker inte att det är någon bra ide att stänga skolan. Jag går nu på 5:e klass, och i fall den skulle stängas, så skulle jag nog hinna gå hela skolan igenom, från åk 1-6, men det skulle inte mina syskon hinna.

Jag tycker det är väldigt tråkigt, för Gammelbacka skola är en så trevlig skola. Vi har nära att gå till skolan. Min lillebror går i förskolan, och varje vecka kommer de och ha gymnastik i vår gymnastiksal. Också åk 3 läser till dem ibland, för att bekanta sig med dem, för att de blir deras vänelever.

Om Gammelbacka skola skulle stängas, så skulle min syster och hennes bästis hamna i olika skolor. Min bästa vän flyttade också bort och började i en annan skola, och det var inte roligt att mista sin bästa vän. Så jag önskar att detta inte händer till min lillasyster också, alltså att hon och hennes bästis skulle hamna i olika skolor.

Om skolan slutar, skulle min lille bror behöva åka buss till skolan, tänk, en 7-åring åker med buss till skolan, om skolan inte slutar så skulle han fast kunna gå igenom en liten skog!

Jag var på åk 2 när skolan firade sin 100-års dag. Åk 4 hade gjort en tårta av paff, och åk 5 hade gjort en teater av hur de gick när skolan kom till.

Jag tycker att Gammelbackaskola är en viktig skola, med sina traditioner, t.ex Lucia för mor-och farföräldrar, och självständighetsfest. Och nu har vi dessutom fått en rink, vid namn Minirinken.

Jag tycker att Gammelbackaskola skall få stå där den står i 100 år till!

Ava Hällström
10 år
Haiko, Borgå