Jokipuiston koulu

Dela

Verktyg

Större text Mindre text Skriv ut artikel Rapportera fel

Vi är uppriktigt ledsna över Borgåbladets reportage (5.9) om Jokipuiston koulu.

I alla skolor i Sibbo följs samma princip för att lösa konfliktsituationer. I Jokipuiston koulu har alla fall som kommit till skolans kännedom behandlats helt i enlighet med dessa principer. Fallen har utretts och händelsernas egentliga förlopp har gåtts igenom med alla de vårdnadshavare vars barn involverats.
Definitionen för mobbning är ett upprepat händelseförlopp där en och samma elev utsätts för trakasserier. Det kan handla om fysiskt eller psykiskt våld. Skolorna följer ett antimobbningsprogram och har tydliga riktlinjer för detta. Om inte mobbningsfallet kan redas ut på skolan förs alltid fallen vidare till en mångprofessionell arbetsgrupp. Till den mångprofessionella gruppen hör representanter från skolan, kurator, psykolog, psykiatrin, läkare, socialarbetare och hälsovårdare samt vid behov polis.

I Jokipuiston koulu utreds allting, med i första hand elevens bästa i åtanke samt i dialog med vårdnadshavarna. Alla elever har rätt till en trygg skolgång och i alla skolor gör vi vårt yttersta för att fullfölja detta.

I arbetet kring förebyggande arbete mot mobbning är det av största vikt att samarbetet mellan skolan och alla hem är fungerande. Våra förhoppningar är att då en vårdnadshavare är medveten eller har information om dylika händelser omedelbart tar kontakt med skolan.
Vårt gemensamma mål är barnets bästa och för att nå dit måste vi jobba tillsammans!

Seppo Kärpänen,
Undervisningsdirektör, Sibbo
Anna-Leena Saari
Rektor, Jokipuiston koulu