MoonRiver 2013 tackar!

Dela

Verktyg

Större text Mindre text Skriv ut artikel Rapportera fel

För ca tre år sedan satt styrelsen för turismnätverket PremiumVisit rf och diskuterade hur vi kunde utveckla samarbetet mellan föreningar, näringslivet, affärer, invånare och städerna i Östra Nyland och i Borgå.

Vi inbjöd representanter för dessa instanser för att diskutera om vi kunde hitta någon gemensam nämnare som kunde sammanföra oss och via vilken vi kunde förbättra samhörigheten och trivseln i regionen. Vi vet ju att vi här i Östra Nyland är bra på att leka i sina egna sandlådor och gärna ser snett på andras idéer.

Efter några träffar (vi umgicks alltså!) konstaterade vi, att vi har mycket gemensamt och gemensamma mål och vi kom på idén att testa vår samarbetsförmåga. Vi beslöt att arrangera ett evenemang i Borgå, där alla dessa instanser kunde sammanföras: olika föreningar, näringslivet, invånare och Borgå stad. Vi talade då om alla tiders nätverk!

Det var säkert Annika Nummelin som hittade på namnet MoonRiver efter att vi beslutat om en stadsfestival. Det blev en enorm iver - Borgå är ju en verklig kulturstad - vi ville genomföra vår egen konstens natt!

Den 14 september 2012 startade vår första MoonRiver-dag, det var årets värsta storm och regnet kom diagonalt och vi gjorde ett negativt ekonomiskt resultat.

Den 31 augusti 2013 drog vår andra MoonRiver-dag i gång. Vi hade ca 90 olika evenemang på olika håll i staden. Staden var full av positiva människor som njöt av att stå som arrangörer, av att arbeta tillsammans och framför allt alla de kunder och besökare, som upplevde allt Borgå kulturliv ville bjuda på.

Det bästa i allt detta är enligt min mening, att man har märkt att det är helt ok att samarbeta "out of the box" - att leka i samma sandlåda.

Vi tackar alla de tiotals instanser, som var med om att skapa MoonRiver. Och ett speciellt tack vill vi rikta till er, som besökte de olika evenemangen. MoonRiver lyckades tack vare er.

Vi väntar redan på nästa år, Den 30.8.2014 ska vi ha ett ännu bättre MoonRiver-program, vi önskar alla välkomna att skapa vår egen Konstens natt!

Moon River Porvoo, å arbetsgruppens vägnar
Kari Hirvonen
Ordförande