Skräpigt i Söderkulla

Dela

Verktyg

Större text Mindre text Skriv ut artikel Rapportera fel

Kom just hem från en promenad i Söderkulla och kan inte sluta förvåna mig över vissa Söderkullabors inställning till sin omgivning.

Jag gick med hunden längs Borgåvägen österut och konstaterade att leden för lätt trafik var tätt, tätt kantad med skräp. Det fanns godispapper, läskburkar, cigarrettpaket, plast, kaffemuggar, flaskor, yoghurtburkar m.m. Allra värst såg det ut invid ungdomarnas skatingbana. Efter skolan, Sipoonlahden koulu, ser det bättre ut! Ofoget skulle kanske minska om det fanns papperskorgar längs med vägen? Varför sätter kommunen eller vägverket inte ut sådana?

Vid ingången till tunneln från Linda under Amiralsvägen till Centrumgatan har någon eller några under senhösten roat sig med att krossa lysrör. Hundratals glassplitter och lysrörsbitar ligger fortfarande kvar.  Vem ska städa undan detta?

Det är inte bara skräp som dyker upp när snön smälter. Det är obegripligt att hundägare inte plockar upp efter sina hundar. Man får formligen kryssa fram på vissa ställen mellan bajshögarna ibland t.o.m. mitt på vägen eller trottoaren.

Jag har själv en hund som är uppfostrad att göra ifrån sig på sidan av vägen så långt kopplet räcker, men icke desto mindre plockar jag upp bajset. Det gäller bara att ha plastpåsar i fickan och hitta ett ställe att göra av med dem, för det är alldeles för glest med sopkorgar i Söderkulla.

Skärpning Sibbo kommun och alla Söderkullabor!

Gunilla Malmberg