Talande matautomater

Dela

Verktyg

Större text Mindre text Skriv ut artikel Rapportera fel

Christian Tikkanen och andra ondgör sig över talande matautomater hos pensionärer. Nu undrar jag vad det finns för alternativ. Det som jag känner till är att man langar in en svart styroxbox från storköket i Johannisberg. Boxen är visserligen alldeles tyst, men kvaliteten på maten är inte så särskild mycket att skryta med. Ljummen mat med mjöliga såser och någon köttstrimla i är ofta vad man får hålla tillgodo med. Potatisen blir skinnig av att förvaras länge varm, och det är inte heller aptitretande. Smaken kan man naturligtvis diskutera, men min personliga åsikt är att det oftast inte är mycket att skryta med.

Har Christian något annat att föreslå? Nog vore det ju bra om någon levande människa kom hem och lagade maten hemma, men det är nog knappast ett realistiskt alternativ.  Kanske Christian Tikkanen?

Jag tror inte att det någonsin var tänkt att man skulle föra ett samtal med matautomaten. Kusken från Johannisberg har verkligen inte heller tid att prata, men han ser glad ut och säger varsågod.

Till sist vill jag bara säga att jag gärna skulle prova en matauomat, Den får tala eller tiga, men huvudsaken är att maten är god.

Inger Malmström
Borgå