Vad är orsaken?

Dela

Verktyg

Större text Mindre text Skriv ut artikel Rapportera fel

Vad är orsaken?

Folkhälsans värsta fiende idag, vågar jag lugnt påstå, att mikrovågsexponeringen är.

Bioinitiative-rapporten är uppdaterad, vetenskapsmännen bakom de samlade studierna rekommenderar nu 3 mikrowatt/m2, m.a.o. närmast noll-styrka för undvikande av hälsoskador. Vårt gränsvärde är 10.000.000 mikrowatt/m2.

Ungdomarnas mentala problem ökar, men lärarna och skolkuratorerna står frågande inför orsaken. Många unga mår förstås bra, men alltför många gör det inte.

Den  trådlösa tekniken sliter hårt på både fysiken och psyket. Strålningen förmår tränga djupt med försvagad cellhinna som följd, (Andrew Goldsworthy).
Strålning, kemikalier och mögel är alla av ondo. Värst är strålningen då den finns överallt och alltid och ingen ljusning är i sikte En del har bättre motståndskraft, men i längden håller nog ingens Ja, ungdomarna signalerar i en ökande grad utmattning och överbelastning, men vuxna mår inte bra heller. Lite tillspetsat kan man ju fråga: Sover någon ännu i dethär landet? Och har någon ännu närminnet i behåll?

Aldrig ett ord av politikerna om mikrovågor. Den vettlösa "strålbehandlingen" försöker man begrava den i tysthet? Det går ju inte, men Nokialands regering tycks anse att saken är för känslig för att öppet demaskeras? Befolkningen ska den då leva i mörker? D.v.s. ingen adekvat information? "Man lägger sig inte i", utan försvarar sig med att expertisen vet. Strålningsläget är under kontroll. Inga hälsorisker. På detta måste man ju lita. Måste man?

Expertisen, som det syftas på i dethär fallet, alltså strålsäkerhetsmyndigheterna kan de facto inte företräda sakkunskapen. Det räcker ingalunda med ingenjörskunskap när det gäller människokroppens bräckliga uppbyggnad. Vi måste förlita oss på det vetenskapliga medicinska kunnandet om organismens livsföreteelser. Och på dem som inte dansar efter någons pipa.

Dessutom får man känslan av att hela saken s.as. slitit sig för myndigheterna.

Vem bevakar barnens intressen? De har ingen egen talan, och barnskyddsmyndigheterna, vad gör de? Tiger som alla andra. Finlands barn bestrålas till ohälsa, men inte en enda med makt tar tag i detta. Den unga generationen betalar ett högt pris för statens brott mot dem.

Den tråd- och sanslösa eran kommer att kosta vårt land långt mer än skjortan i pengar och tragedier - vem ska vi då tacka? Som det nu är bereder man vägen för mera sjukdom och elände. Strålningsmedvetenhet hos politikerna finns nog, men? Det kommer en dag då dagens kritiklöshet ger gåshud, "hur kunde vi låta detta ske?" Lärare, skolpsykologer, föräldrar - sök upp forskningsbevisen! Och beslutsfattare, ni om någon är väl förpliktade att göra det för att ta reda på om folkhälsans tydliga nedgång och forskarbevisen överensstämmer.

Så länge man sticker huvudet i busken kan kalkylerna om framtidsutmaningarna också slå ordentligt slint. Det idag svällande illamåendet hos den unga generationen kan bli morgondagens verkliga knäckfråga.

Läkarvetenskapens lärofader som Hippokrates benämns, vad hade han månne sagt åt vårt lands läkare, ifall han levde?

Min gissning är:

"Av alla, varför tiger ni? Era europeiska kolleger har i åratal larmat om hur mikrovågorna skadar människan och i synnerhet barnen."

Rätt har ju Hippokrates:

År 2002 / Freiburgerappellen, över 1000 läkare.
År 2005 / Det Österrikiska läkarsällskapet.
År 2006 / Bamberginitiativet, cirka 130 läkare.
År 2007 / BioInitiative-rapporten, nu uppdaterad.

Läkare och forskare som ständigt rapporterar om det i frågavarande är bl.a. Franz Adlkofer, Olle Johansson, Osmo Hänninen, Magda Havas, Leif Salford, Lennart Hardell, Dominique Belpomme, Andrew Goldsworthy, Devra Davis...

Tytti Enroth-Nortes
Söderkulla