Hur vill vi att eftis skall se ut i framtiden?

Dela

Verktyg

Större text Mindre text Skriv ut artikel Rapportera fel

Jag kan till min glädje konstatera att Sibbo fått en koordinator för morgon- och eftermiddagsverksamheten. Det som däremot dämpar glädjen är att verksamheten fortsättningsvis visar ett stort negativt resultat. I praktiken betyder det att det understöd kommunen betalar arrangörerna för morgon- och eftermiddagsverksamheten och månadsavgiften vårdnadshavarna erhåller, inte täcker utgifterna. I synnerhet de små skolorna har stora problem med att kunna ordna verksamheten i egen skola.


Det finns och har funnits metoder att minska på överskridningen. Det första kommunen skall göra är att söka högre statsstöd - 4 timmar/ dag i stället för tre/ dag. Det andra är att till en del justera månadsavgiften. För tillfället är den ändamålsenliga verksamheten 60€/ för 5 dagar i veckan och 3h/ dag. Förhöjningen skulle då vara 20€ , till då 80€/ mån. för 4h/ dag 5 dagar i veckan.

Nu hoppas jag verkligen att det finns viljan att göra något åt saken för en förändring måste ske NU och inte efter två eller tre år. Endast så kan vi möjliggöra det för samtliga ettor och tvåor i vår kommun att kunna delta i eftisverksamheten i egen närmiljö, vilket även utesluter långa ensamma eftermiddagar hemma för barnen.
Alla barn skall ha rätt till en bra, trygg och meningsfull eftermiddag.

Johanna Saxén
Kalkstrand
VGS