Bbl och ÖN går samman

Efter årsskiftet kommer bevakningen av Lovisanejden att publiceras i en papperstidning fem dagar i veckan, mot nuvarande tre.

– Vi börjar ge ut en stark dagstidning för Östnyland, som utkommer från och med tisdag till och med lördag. Både redaktionellt och kommersiellt förblir vi närvarande i Lovisa och Borgå, säger KSF Medias vd och ansvariga utgivare Barbro Teir.

Läsarna får vara med och ge förslag på vad tidningen ska heta.

Betoningen i bevakningen ligger fortsättningsvis på lokala nyheter, trender och människor, nu med hela Östra Nyland som område. Dessutom kommer dagstidningen också att bjuda på material som görs gemensamt för alla svenska dagstidningar på sydkusten: reportage, inrikes- och utrikesnyheter, nationell och internationell sport, kultur och opinion.

Fram till årsskiftet utkommer tidningen Östra Nyland i Lovisa tre dagar i veckan med en upplaga om 3400 exemplar, och Borgåbladet i Borgå fem dagar i veckan med en upplaga om knappt 7000 exemplar. De nuvarande prenumeranterna kommer under slutet av året att få information om hur deras prenumerationer påverkas av omläggningen.

Frågor och svar om utgivningen i Östnyland

 

Varför lägger KSF Media all sin bevakning av det som händer i Östnyland i en tidning i stället för två?

– Vi vill svara mot människors behov av nyheter och fördjupning ur ett bredare perspektiv än det ultralokala. Dessutom vill vi erbjuda en tidning som kommer ut fem dagar i veckan till alla prenumeranter i regionen.

Vad kommer tidningen att innehålla?

– Betoningen i bevakningen ligger fortsättningsvis på lokala nyheter, trender och människor, nu med hela Östra Nyland som område. Dessutom kommer dagstidningen också att bjuda på material som görs gemensamt för alla svenska dagstidningar på sydkusten: reportage, inrikes- och utrikesnyheter, nationell och internationell sport, kultur och opinion.

När kommer den nya, gemensamma tidningen ut?

– I början av januari 2015.

Vad behöver jag som prenumerant göra nu?

– Just nu behöver du inte göra något alls. Vi kommer under slutet av året att berätta för dig hur omläggningen påverkar din prenumeration.

Vad kommer den nya tidningen att kosta?

– Vi räknar på priset för olika kampanjer och paketlösningar för alla våra förnyade dagstidningar. Information kommer i november.

Vad händer med sajterna?

– Vi förnyar dem också, lansering samtidigt som med de nya papperstidningarna.

Vad kommer den nya tidningen att heta?

– Det kan du påverka genom att delta i den namntävling som vi nu bjuder in till (se sajterna och papperstidningarna de närmaste dagarna).