Polisen har gjort flera husundersökningar vid nybygget i Borgå. FOTO: Kristoffer Åberg

Polisen hittade Aarnios sedelgömma

Polisen som utreder fallet Aarnio har hittat en betydande sedelgömma i de södra delarna av Borgå.

Förundersökningsledarna Krista Soukola och Jukka Haavisto bekräftar nyheten i ett pressmeddelande. Det var Iltalehti som först berättade att polisen gjorde upptäckten i samband med nya undersökningar förra veckan. Spaningarna i terrängen försiggick på Jari Aarnios tomt. Aarnio är avstängd från sitt uppdrag som chef för Helsingforspolisens narkotikarotel. Han har varit frihetsberövad sedan november.

Polisen ska ha hittat tiotusentals euro i terrängen och Aarnio ska ha varit närvarande när polisen och ett flertal polishundar undersökte terrängen, det nästan inflyttningsklara boningshuset och en sidobyggnad. Tiotals poliser ska ha deltagit i undersökningarna.

Aarnio är misstänkt för flera brott under åren 2008-2013, bland annat narkotikabrott och för att ha tagit emot mutor. Narkotikabrottet gäller en last på hundratals kilo hasch som smugglades från Holland till Finland. Dessutom misstänks Aarnio ha tagit emot mutor från företaget Trevoc, som hans arbetsgivare gjorde affärer med. Aarnio nekar till brottsanklagelserna.