Bodil Myhrberg och Tea Lönnström vet hur en tidningsflytt går till, de har varit med sedan flytten från Runebergsgatan. FOTO: Kristoffer Åberg

Borgåbladet flyttar till Linnankoskigatan

Denna fredag är en annorlunda arbetsdag för de flesta som jobbar på Borgåbladet, oberoende av arbetsuppgift.

Vi är mitt uppe i flytten samtidigt som arbetet med morgondagens tidning pågår febrilt. Den nya lokalen, i andra våningen på Linnankoskigatan 28, är renoverad och redo. Från och med måndag finns både kundtjänst, annonsförsäljning och redaktion på den nya adressen.

Det är inte enbart behovet av att flytta in i nya, större lokaler som ligger bakom flyttbeslutet.
– Det är jobbigt att jobba med vetskapen att det går dåligt för dagstidningen, säger chefredaktör Micaela Röman. Samtidigt vet vi att lokaltidningen är viktigare än någonsin för många läsare.
Därför är flytten också ett sätt att skapa framtidstro. Hyreskontraktet är långt, och Röman vill på det här sättet stärka både personalens och läsarnas tro på att tidningen har en framtid. 

Det är dammigt värre att packa ner en hel redaktion, det har knappast någon av oss kunnat undgå att lägga märke till. Samtidigt är det ett utmärkt tillfälle att bli av med allt det där som under många år samlats i knutar och vrår, som inte längre behövs men som ingen heller tar sig tid att slänga för gott.

Bodil Myhrberg som ansvarar för annonstrafik och försäljningschef Tea Lönnström var med redan om flytten från Runebergsgatan till Nimbushuset 1989. De vägrar att ta på sig någon större flyttstress utan litar på att det mesta ska gå på rutin. 

På den nya adressen förfogar vi över 100 kvadratmeter mer än tidigare. Samtidigt får de flesta egna arbetsrum, medan de av oss som har olika arbetsuppgifter delar rum. Särskilt för de som suttit i det öppna kontorslandskapet är det här en stor förändring till det bättre.