Europa svarade ett rungande "JA!"

Europa svarade ett rungande "JA!" på Kristas frieri

Malmö

Krista Siegfrids dröm gick i uppfyllelse på torsdagen: hon lyckades svepa med sig Europa i sin bröllopsyra. På lördagen tävlar hon i finalen.

– Fantastiskt. Jag är mållös. Tack till alla som stött mig. Nu ska vi göra hela Europa ding dong, sade en lycklig Krista när det stod klart att hon går vidare till final.

Det betyder att alla de nordiska länderna tävlar i finalen på lördag. Från den andra semifinalen gick också Ungern, Azerbajdzjan, Georgien, Rumänien, Norge, Island, Armenien, Malta och Grekland vidare till final. Sju bidrag föll ut. Sverige, Tyskland, England, Frankrike, Italien och Spanien är direktkvalificerade till finalen.

Den andra semifinalen uppfattades av många som den svårare och Siegfrids var synbart lättad och lycklig när hon mötte pressen efter semifinalen.

– Jag är så stolt över mitt team, vi hade så roligt på scenen och jag tror att det syntes, säger Siegfrids.

Hon och hennes Ding dong team har varit mycket synliga i gatubilden i Malmö under de senaste veckorna. Siegfrids har också varit en mediefavorit bland de internationella medierna. På presskonferensen efter semifinalen charmade hon de hundratals lyssnarna med sin humor. Självklart fick hon den givna frågan om hennes pojkvän: har han friat nu när hon tog sig till final?

– Inte än, men om han inte frågar mig nu så gifter jag mig med någon annan kille här... eller tjej, sade hon med glimten i ögat.

Förra veckan släpptes Siegfrids debutalbum Ding dong. Nu hoppas hon att framgången i Eurovisionen kan föra hennes musik till Europa.