Ulla Poppius från Posintra, Nyföretagarcentralen Borgå-Lovisas Peter Backman och Point Colleges Sari Gustafsson (i bakgrunden) var det lokala aktörer som i går skrev under avtalet.

Avtal ska styra företagarna till rätt lucka

BORGÅ. I går undertecknades ett avtal om regionala företagstjänster av åtta olika instanser. Samarbetet mellan producenterna av företagsservice ska börja jobba ännu tätare ihop.

Undertecknare är Nylands NTM-central, Nylands arbets- och näringsbyrå, Nylands företagare, Sekes, Pro Agria i södra Finland, Point College, Posintra samt Nyföretagarcentralen Borgå-Lovisa.

– Samarbetet har alltid funnits men nu ska det bli mera organiserat, säger Peter Backman som är direktör vid nyföretagarcentralen

Meningen med avtalet är att man nu ska bli anvisad till rätt lucka oberoende av med vilken av nämnda instanser man kontaktar till först. Koordineringen av samarbetet sköts av utvecklingsbolaget Posintra.

– Företagskunderna hinner i dag inte ta reda på vad samhället och de olika aktörerna har att erbjuda, det är det här nätverkets uppgift, säger Petri Knaapinen vid Nylands NTM-central.

Knaapinen höll ett kort och inspirerat anförande och verkade mycket nöjd med samarbetet. För att följa upp hur samarbetet fungerar och utveckla detsamma kommer man att bilda en styrgrupp som regelbundet ska sitta ned för att fundera på vad som är bra och vad som borde göras bättre.

Avtalet gäller området Askola, Borgå, Lappträsk, Lovisa, Pukkila, Mörskom och Sibbo.