Bussbolaget Kaj Forsblom köpte Porvoo Tours

Underhandlingarna om vem som ska ta över Porvoo Tours är avslutade.

Borgå.

Birgitta Palmqvists turismföretag Porvoo Tours har sålts. Den nya ägaren är bussbolaget Oy Kaj Forsblom Ab som leds av Henrik Forsblom. De två företagarna känner varandra väl. De har samarbetat under hela den tid Porvoo Tours funnits till.

När Birgitta Palmqvist i höstas lät meddela att Porvoo Tours var till salu anmälde sig fyra spekulanter. Med två av dem fortsatte förhandlingarna ända till slutet av december. Birgitta Palmqvist säger att det inte var priset som avgjorde till Oy Kaj Forsblom Ab:s fördel. Hon säger att hon kände ett samhällsansvar. Hon ville sälja till ett lokalt och respekterat företag och till ett företag som låter hennes två anställda stanna kvar. Porvoo Tours flyttar in i bussbolagets kontor på Adlercreutzgatan. Företagen arbetar sida vid sida under samma tak.

Bussbolaget har specialiserat sig på beställningstrafik och har elva bussar. Resorna görs i huvudsak i hemlandet, Norden och Baltikum.

Birgitta Palmqvist har ännu inte beslutat sig för i vilken form hon ska fortsätta sin yrkeskarriär. Men sysslolös blir hon inte.